marți, 24 august 2010

O replica pe masura

Onorata redactie,



Am citit articolul publicat recent in ziarul d-voastra in care faceti aprecieri dure la adresa liceului nostru vis a vis de escaladarea cazurilor de violenta grava.


Tin sa mentionez ca prin strategiile si masurile de preventie aplicate de Comisia de prevenire si combatere a violentei din Liceul nostru in anul scolar 2009-2010 s-au inregistrat 23 de acte de violenta la un numar de 756 de elevi (12 agresiuni fizice elev - elev, 4 furturi, 6 distrugeri de bunuri din scoala). Am avut un singur caz de violenta grava in care doi elevi de la clasa a X-a impreuna cu alti prieteni mai mari din afara scolii au consumat alcool intr-un club din oras manifestandu-se scandalos si tulburand linistea din localul respectiv, fiind necesara interventia politiei pentru a calma spiritele; a doua zi au venit reporteri de la TV X ( si nu numai) si au intervievat directorul unitatii si dirigintele clasei; cazul a fost mediatizat aruncand o pata neagra asura liceului nostru.


V-am invitat de nenumarate sa fiti alaturi de noi la activitati prilejuite de sarbatorirea unor evenimente importante: :"Ziua portilor deschise", "30 de ani de atestare documentara", am dat nenumarate telefoane, i-am anuntat pe elevi de prezenta dumneavoastra, dar au fost dezamagiti, promisiunea facuta nu a fost onorata.


Sa inteleg din aceasta atitudine ca pentru d-voastra spatiul scolar este doar "un teatru de operatiuni de lupta" sau un "ring de box" si un un lacas al formarii si devenirii personalitatii copiilor nostri. Iar elevii vor intelege ca poti iesi in evidenta si poti fi apreciat doar daca iti afirmi masculinitatea (feminitatea) prin forta si agresiune si nu prin forta mintii si a ratiunii.


Psiholog:


Nasie Claudia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu