marți, 24 august 2010

Dreptul de a fi respectat

Respectarea personalitatii si individualitatii copilului :
 
Am dreptul sa fiu respectat ca persoana umana, dreptul de a-mi dezvolta personalitatea potrivit aptitudinilor si capacitatilor mele si tinand cont de ritmul meu propriu de dezvoltare.

Am dreptul de a ma dezvolta pentru a performa la nivel academic, dar si sa ma dezvolta din punct de vedere social si emotional.
Am dreptul sa nu fiu supus pedepselor fizice si altor tratamente umilitoare si degradante.
Sa respect regulamentul scolii, sa frecventez zilnic cursurile si sa ma pregatesc conform cerintelor scolii.
Sa particip la activitati extracurriculare si la derularea unor proiecte si parteneriate educationale in care activitatea mea sa fie evidentiata si valorizata prin diplome si aprecieri.
Accesul la toate sursele de informatie existente in scoala: internet, biblioteca, cabinete scolare.
Asigurarea unui demers didactic care sa tina cont de particularitatile de varsta si individuale ale elevilor.
Colaborarea intre actorii implicati in educatia elevilor: director, profesori diriginti, parinti. Implicarea psihologului scolar in autocunoasterea si dezvoltarea personala a elevilor, dar si solutionarea eficienta a unor situatii de criza. Implicarea parintilor ca parteneri educationali pentru dezvoltarea armonioasa a personalitatii elevilor.


Traficul de minori

Dreptul de a fi informat asupra pericolului pe care il reprezinta traficul de persoane; modalitatile prin care pot fi racolati minori in traficul de persoane si exploatarea acestora prin munca, sexuala, cersit, trafic de organe, producerea si difuzarea de materiale pornografice cu minori – efectuarea unor asemenea activitati prin care se incalaca drepturile si libertatile fundamentale ale omului

Sa frcventeze cursurile consecvent si sa se implice in derularea activitatilor din scoala.
Sa evite integrarea in grupuri delincvente, de risc.
Sa fie suspiciosi in legatura cu promisiunile verbale sustinute de orice fel de argument de persoane “binevoitoare”.
Derularea in scoala unor activitati de informare si prevenire.
Asigurarea securitatii elevilor in scoala prin camere de supraveghere, prin paza asigurata de profersorul si elevul de serviciu pe scoala.
Conducerea scolii prin implicarea in proiecte educationale: “Traficul de persoane”, proiect realizat impreuna cu ANITP ( Agentia nationala impotriva traficului de persoane), Politia comunitara si Consiliul Judetean.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu